Pogoji poslovanja in dostava

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Sam svoj pivovar, Anton Torkar s.p. ( v nadaljevanju SSP, ponudnik) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje.
 
Svetujemo vam, da se pred uporabo spletne trgovine seznanite s spodaj navedenimi Pogoji poslovanja. Z registracijo v sistem spletne trgovine pridobite uporabniško ime in geslo ter izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik spletne trgovine oziroma kupec in s tem pridobi pravico do nakupa.

To stran uporabljate in raziskujete na lastno odgovornost. SSP ali katerakoli druga oseba, ki je sodelovala pri kreiranju, izdelavi, objavi ali posredovanju te strani, ne more biti odgovorna na povračilo kakršnekoli posredne, neposredne, posledične ali naključne škode ali plačila kazni zaradi vašega obiska na tej strani ali njene uporabe.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine SSP, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
 
Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto (ime in sedež ponudnika)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon)
 • bistvene značilnosti prodajnih artiklov
 • dostopnost artiklov (vsak artikel iz ponudbe naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi,vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

SSP si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo pozameznih ali vseh izdelkov v ponudbi, omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine ali kako drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

Ponudba artiklov

Kvaliteti artiklov, ustreznemu pakiranju in čimhitrejši dostavi blaga do kupca namenjamo največjo možno pozornost. Vsi izdelki iz naše ponudbe so na voljo v izvirni proizvajalčevi embalaži, s karseda dolgim rokom uporabe. Eventuelno prepakiranje v embalažo za prodajo na drobno se vrši pri dobavitelju v namensko ustreznih prostorih.

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba spletne trgovine SSP posodablja in spreminja pogosto in hitro. Cene so predstavljene kot spletne cene. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru takojšnjega plačila v celoti (povzetje, predplačilo na transakcijski račun).
 

Načini plačila

SSP omogoča naslednje načine plačila:
 • s predplačilom na transakcijski račun po predračunu, velja cena po ponudbi oziroma spletna cena;
 • z gotovino ob prevzemu (po povzetju, osebno), velja cena po ponudbi oziroma spletna cena.
SSP kupcu izda davčno potrjeni račun (davčna blagajna) z predpisano vsebino.
 
Priporočamo predplačilo po predračunu, v tem primeru v tem primeru odpade provizija pri plačilu z plačilnim nalogom (UPN, UPN QR), seveda pa strošek dostave v tem primeru ustrezno znižamo.
 

Cene

Cene v meniju "trgovina" so izražene v EUR in predstavljajo neto ceno blaga. Ob kliku na "košarico" se pokaže bruto vrednost blaga s predpisanim DDV, prav tako se ob zaključku nakupa kreira naročilo z zakonsko predpisanim davkom na dodano vrednost.

Davek na dodano vrednost (DDV) se obračunava na podlagi predpisanih stopenj.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Kljub skrbi, da bi zagotovili najbolj posodobljene in natančne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena med obdelavo naročila spremeni, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo nastalo težavo rešila v obojestransko zadovoljstvo.
 
V trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno), je kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem sklenjena.
 

Postopek nakupa

 • Naročilo in oddaja naročila
  Po oddaji naročila kupec prejme po elektronski pošti obvestilo, da je naročilo sprejeto. V primeru izbora plačila "po predračunu" je lahko obvestilo tudi v obliki predračuna. Na tej stopnji ima kupec  možnost preko elektronske pošte, telefona ali kako drugače preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 • Naročilo potrjeno
  Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljno obdelavo. V najkrajšem možnem času ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med ponudnikom in kupcem je s tem obvestilom dokončno sklenjena.
 • Blago odposlano
  Ponudnik v dogovorjenem roku naročene artikle pripravi, zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Za morebitno zamudo pri dostavi, nastalo na strani izbrane dostavne službe, ponudnik ne prevzema odgovornosti.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec lahko v 30 dneh vrne blago, v kolikor le-to ne ustreza. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 15 dneh po prejemu blaga na kontaktni naslov ponudnika Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., blago pa vrniti v nadaljnih 15 dneh. Obvestilo o nameravanem vračilu naj vsebuje razlog za vračilo blaga. Na podlagi upravičenega razloga vračila bo za že plačano blago vrnjen znesek v vrednosti nakupa s poštno nakaznico ali kot nakazilo na transakcijski račun, v 15 dneh od prejema blaga.
Blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano in v izvirni embalaži, s priloženo kopijo računa. Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.
 
Vračilo blaga brez predhodnega obvestila o vračilu ali odstopu od naročila, se ne šteje za odstop od pogodbe. Prav tako se ne šteje kot odstop od pogodbe zavrnitev ali nesprejem pošiljke. V tem primeru bo kupec bremenjen za stroške dostave in vračila blaga, v kolikor bodo ti s strani ponudnika transportnih storitev nastali.
 

Dostava

Ponudnik ali pogodbeni partner bosta blago dostavila v čimkrajšem oziroma dogovorjenem roku. Izjemoma se lahko dostavi blago izven dogovorjenega roka, o čemer pa bo kupec pravočasno obveščen.

Stroške dostave krije kupec, če ni dogovorjeno drugače.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije d.o.o. Za dostavo veljajo določila Pošte
Slovenije d.o.o.. Pošiljke so zavarovane in odposlane kot poslovni paketi, v kolikor ni dogovorjeno drugače.

Provizije, ki jih zaračunava Pošta Slovenije poleg plačila odkupne vrednosti pošiljke,  niso vštete v cenah trgovine Sam svoj pivovar.
 
S 1. januarjem 2018 je Pošta Slovenije spremenila cene plačilnih storitev za plačilne naloge UPN in UPN QR.
 
Naročeno blago pošiljamo na veljavne poštne naslove v Republiki Sloveniji. Dostava izven meja Republike Slovenije je možna samo po posebnem dogovoru.
Ponudnik si pridržuje pravico izbire partnerja za dostavo pošiljk, ki bo glede na značilnosti pošiljk kupcu karseda cenovno ugodno in kvalitetno opravil dostavo pošiljke.

Možen je tudi lastni prevzem na navedenem naslovu, vendar le na podlagi predhodnega
dogovora.
 

Varnost in pravica do zasebnosti

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam.
 
SSP bo podatke skrbno varoval pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. V ta namen so shranjeni na strežnikih, zaščitenih z gesli in omejenim dostopom.
 
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za ustrezno zaščito in varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
 

Komunikacija

Z uporabnikom sme SSP stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje oziroma je stik nujen v smislu poslovnih aktivnosti med ponudnikom in kupcem.
 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti posodabljanje in pravilnost podatkov, objavljenih v njegovi spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni stran SSP. V takem primeru bo ponudnik v najkrajšem možnem času obvestil kupca o spremembah in mu omogočil odstop od naročila oziroma predlagal drugačno ustrezno rešitev v obojestransko zadovoljstvo.
 
SSP ne odgovarja za vsebino mnenj oziroma ocen, ki jih izrazijo uporabniki. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.
 
Fotografije artiklov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.


Omejitve uporabe vsebine

Lastnik spletne strani, trgovine in logotipa SAM SVOJ PIVOVAR je Anton Torkar, s.p. Spletno stran in trgovino lahko svobodno raziskujete v okviru dodeljenih pravic, in v njej kupujete po vaših željah. Vsebino, prikazano na teh straneh, lahko prenesete s spleta vendar le v nekomercialne namene oziroma izključno za vašo domačo uporabo v zvezi z domačim pivovarstvom. Pri tem ni dovoljeno na noben način spreminjati označb blagovnih znamk, avtorskih pravic in drugih navedb o lastništvu. Vsebine te strani ni dovoljeno razmnoževati, kopirati, razpošiljati ali na kakršen koli drugačen način razširjati v komercialne ali javne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja lastnika spletne strani.
 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali preko elektronske pošte. Kupec bo o poteku postopka obravnave pritožbe ažurno obveščen.
 
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
 

Pravno obvestilo

Spletna trgovina SSP lahko vključuje tudi povezave do drugih spletnih strani, ki niso v naši lasti ali kakršnikoli povezavi z njimi. Zato ponudnik v nobenem primeru ne more biti odgovoren za dostop in zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

SSP ima pravico, da kadarkoli lahko spremeni navedene Pogoje poslovanja. Vse tovrstne spremembe Pogojev so zavezujoče, zato vam priporočamo, da se seznanjate z najnovejšo vsebino.

S klikom na gumb "Potrdi naročilo" kupec potrjuje, da je seznanjen z navedenimi pogoji
poslovanja, jih razume, se z njimi strinja in jih bo upošteval.
SAM SVOJ PIVOVAR
Anton Torkar s.p.

28. September 2008, popravek marec 2016

Kontakt

Telefon: +386 (0)31 380563

info@sam-svoj-pivovar.com

Lokacija: Bled okolica

Delovni čas: Odprto non stop

Aktualno

 

***SREČNO NOVO LETO 2019***

 

Pomembno obvestilo!

Naročilo preko sistema spletne trgovine trenutno ni možno, zgolj preko e-mail-a.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskanje